HSP & Leefstijl traject

Hét traject voor hooggevoelige vrouwen die willen leren om beter voor zichzelf te zorgen, op een manier die bij hun past

 

Het is nooit echt vastgesteld dat je hooggevoelig bent, maar je herkent jezelf wel in heel veel dingen. Op dit moment is je hooggevoeligheid vooral lastig en heb je weinig energie. Je voelt je overal tekort schieten; in je werk, als moeder, als partner en als vriendin. Het is nooit goed genoeg, jij doet het nooit goed genoeg.

 

De balans is weg en je hebt het gevoel dat je overal achter loopt. Dat momentje voor jezelf, dat komt dan gewoon niet. En daar loop je echt op leeg.

 

Je vindt het fijn om vaste momenten voor vaste dingen te hebben. Zoals sporten, tijd voor je gezin, maar ook tijd voor jezelf. Maar dat lukt nu dus niet. Elke keer moet je schuiven en zo blijf je bezig. Over het algemeen ben je een actief persoon en heb je ook altijd wel zin om dingen te regelen en te doen, maar je merkt nu dat je aan het einde van de dag als een dood vogeltje op de bank zit.

 

Je bent nu op het punt gekomen dat je voelt dat er iets moet gaan veranderen. Het is niet dat je heel ongelukkig bent, maar het is het allemaal net niet. Je weet dat je een veel leukere vrouw, vriendin en moeder bent als je lekker in je vel zit. Je gelooft wel dat je dit kan bereiken, alleen lukt het je op dit moment niet zelf. Je zou er wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

 

Het HSP en leefstijl traject is speciaal ontwikkeld voor hooggevoelige vrouwen die willen leren om beter voor zichzelf te zorgen, op een manier die bij hun past. Je moet het zelf doen, maar je hoeft het zeker niet alleen te doen.

Herken je jezelf in de volgende punten?

 • Je houdt heel veel rekening met een ander. Het resultaat hiervan is dat je jezelf bent kwijtgeraakt. Je vindt het moeilijk om in te schatten: hé wat heb ik nu zelf eigenlijk nodig?
 • Soms lukt het om wel voor jezelf te kiezen. Maar vervolgens ben je op de achtergrond aan het denken: is dit wel de juiste keuze? Doe ik hier wel goed aan? Je kan het niet van je afzetten.
 • Je hebt als kind al geleerd om te pleasen en vooral niet moeilijk te doen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
 • Je bent al langere tijd heel moe en zit gewoon niet lekker in je vel. Je moet in het weekend echt bijtanken om de week daarop vol te kunnen houden.
 • Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven. Collega’s en mensen in je omgeving gaan er vaak overheen. Misschien weet je niet eens waar je grenzen liggen. Hoe kan je nou echt leren om je grenzen te bewaken en dan toch nog op alle fronten te voldoen? Daar ben je echt zoekende naar.

“My mission in life is not merely to survive but to thrive.”

Maya Angelou


Hoe fijn zou het zijn als je een balans hebt gevonden tussen je werk en privé? Dat je je hoogsensitiviteit als kracht kan inzetten en ook weet wanneer je bij jezelf moet blijven. Zodat je op je vrije dag energie hebt om wat leuks te doen. Ik gun het je dat je gedurende de dag momenten voor jezelf inbouwt zodat je niet de hele dag doorgaat met werken en vreselijk moe bent aan het einde van de dag. Dat je tijd hebt, maar vooral neemt voor een koffiemomentje of een lunchwandeling, zonder dat je je daar schuldig over voelt.

 

De kracht van je hooggevoeligheid is juist dat je je goed kan inleven in een ander. Daardoor vergeet je vaak om jezelf af te vragen wat jij nodig hebt. In het coachtraject leer je om je meer bezig te houden met wat jij nodig hebt in plaats van hoe gaat het met de ander? Dat voelt misschien egoïstisch maar dat is het helemaal niet. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet goed voor een ander zorgen.

 

Een groot deel van mijn klanten heeft net als ik een burn-out gehad. Dan weet je hoe belangrijk het is om naar je lichaam te luisteren en soms gewoon nee te zeggen. Maar het blijft toch lastig, want je wilt het graag goed doen en anderen niet teleurstellen. We gaan er samen aan werken hoe je op jouw manier je grenzen aan kan geven. Zodat je steeds meer trouw bent aan jezelf.

 

Weet dat het niet zo gek is dat je als HSP’er het moeilijk vindt om voor jezelf te kiezen. Je wilt graag een goede moeder, een lieve partner en een attente vriendin zijn. Je hebt al deze mooie eigenschappen dus al in je zitten. Je moet ze alleen nog leren in te zetten voor jezelf. Dat is waar ik je bij kan helpen.

Wie ben ik?

Ik ben Lysanne, moeder van Evy en getrouwd met Remco. Naast moeder en partner ben ik ook nog ondernemer, vriendin, dochter, zus, collega, kleindochter. Als leefstijlcoach richt ik mij specifiek op hooggevoelige vrouwen.

 

Maar zo is het niet altijd geweest. In 2016 raakte ik burn-out. Ik had een goed betaalde baan, veel vriendinnen, een fijne plek om te wonen, genoeg spaargeld op de bank en ik was niet gelukkig. Daar zat ik dan. Thuis.

 

Ik was een kameleon geworden. Ik had mij aangepast aan mijn omgeving. Ik voelde namelijk precies aan wat anderen nodig hadden en wat er van mij verwacht werd. Wat ik zelf wilde, daar was ik niet mee bezig.

 

Ik wilde alles graag goed doen. Als ik ’s avonds moe thuiskwam van een lange werkdag, belandde ik op de bank met een pak koekjes of een reep chocolade. Ik wist wel dat dat niet écht hielp, maar ik had ook geen energie om te gaan sporten of wandelen.

 

Ik was vergeten dat er aan mijn hoofd ook een lichaam vast zat. Een lichaam wat mij al een hele tijd probeerde te waarschuwen. Een lichaam wat allemaal signalen aangaf, maar waar ik niet naar luisterde. Mijn lichaam vond ik vooral lastig, want daardoor kon ik niet doen wat ik wilde. Gewoon doorgaan. Nog een paracetamol zodat ik geen last had van mijn hoofdpijn en van de pijn in mijn nek en schouders.

 

Nadat ik een boek over hooggevoeligheid las, regende het kwartjes. Dit boek was over mij geschreven. Ineens ging ik mezelf beter begrijpen.

 

Het is mijn missie om hooggevoelige vrouwen te leren beter voor zichzelf te zorgen. Ik geloof dat het voor iedereen belangrijk is om gezond te leven. Voor HSP’ers heeft het nog meer impact als je goed voor jezelf zorgt.


Wat leer je in het traject?

In 3 maanden tijd leer je om van je hooggevoeligheid je kracht te maken. We gaan samen aan de slag met jouw doelen, zodat jij weer lekker in je velt zit. Daardoor kan je keuzes maken die écht bij jou passen.

 

Het coachtraject is geen one size fits all. Daar geloof ik niet in. Je krijgt 3 maanden lang persoonlijke begeleiding van mij. De opdrachten zijn vooral heel praktisch zodat je echt handvatten krijgt waar je zelf mee aan de slag kunt. Als je ergens niet uitkomt, stuur mij dan gerust een berichtje zodat ik je verder kan helpen.

 

Wat krijg je in het traject:

 • 5 individuele coachgesprekken van 45 minuten via Zoom of in het mooie Oosthuizen
 • Gepersonaliseerde opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan en jezelf uit te dagen
 • Incheck app op maandag waarbij je reflecteert op de afgelopen week
 1. Wat ging goed?
 2. Wat kon beter?
 3. Wat ga je anders doen en hoe?

 

Er is geen vaste startdatum, je kunt beginnen wanneer jij daar aan toe bent!

Na het traject:

 • Kom je na een werkdag niet compleet leeg thuis omdat je collega’s al je energie hebben leeggezogen, maar weet jij hoe je je energie in balans kan houden
 • Hoef je niet meer het hele weekend bij te komen, maar heb je genoeg energie om in het weekend juist leuke dingen te doen
 • Durf je vaker nee te zeggen, zonder dat je je daar schuldig over voelt
 • Kan je dichterbij jezelf blijven en keuzes maken die voor jou goed voelen
 • Heb je vertrouwen gekregen in jezelf om je grenzen aan te geven.
 • Durf je je vaker uit te spreken en je mening te geven
 • Zit je beter in je vel, zodat je makkelijker kan omgaan met de uitdagingen in je leven

Je hebt altijd een keuze:

Je kan ervoor kiezen om niks te doen en gewoon verder te gaan met je leven. Maar als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg… Dan zit je over 6 maanden nog steeds met het gevoel dat dit niet alles is wat het moet zijn. Dat 90% van je energie naar je werk en anderen gaat en er maar 10% overblijft voor jou. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

 

Je kan er ook voor kiezen om jezelf nu écht in de spiegel aan te kijken en besluiten om het anders te doen. Het coachtraject is voor vrouwen die serieuze stappen willen zetten en bereid zijn om voor zichzelf te kiezen en actie te ondernemen. Zodat je hooggevoeligheid geen last meer is, maar juist je kracht.

Dit is wat je krijgt:

 • 5 individuele gesprekken van 45 minuten via Zoom of in het mooie Oosthuizen
 • Gepersonaliseerde opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan en jezelf uit te dagen
 • Incheck app op maandag

 

De investering is €480,-