HSP & Leefstijl traject

Hét traject voor hoogsensitieve vrouwen die willen leren om beter voor zichzelf te zorgen, op een manier die bij hun past.

Het is nooit echt vastgesteld dat je hoogsensitief bent, maar je herkent jezelf wel in heel veel dingen. Op dit moment is je hoogsensitiviteit vooral lastig en heb je weinig energie. Je voelt je overal tekort schieten; in je werk, als moeder, als partner en als vriendin. Het kost veel energie om het overal goed te doen.

De balans is weg. Je hebt het gevoel dat je overal achter loopt. Je zet alles en iedereen op nummer 1, behalve jezelf. Dat momentje voor jezelf, dat komt dan gewoon niet. En daar loop je echt op leeg.

Je vindt het fijn om vaste momenten voor vaste dingen te hebben. Zoals sporten, tijd voor je gezin en vrienden, maar ook tijd voor jezelf. Maar dat lukt nu dus niet. Elke keer moet je schuiven en zo blijf je bezig. Over het algemeen ben je een actief persoon en heb je ook altijd wel zin om dingen te regelen en te doen, maar je merkt nu dat je batterij aan het einde van de dag echt op is.

Je bent nu op het punt gekomen dat je voelt dat er iets moet gaan veranderen. Het is niet dat je heel ongelukkig bent, maar het is het allemaal net niet. Alles is op dit moment erg veel voor je en het voelt alsof je geleefd wordt. Je hoofd gaat altijd door en het is daardoor lastig om te ontspannen. Je merkt aan jezelf dat je regelmatig chagrijnig bent, snel geïrriteerd raakt en aan het snauwen bent naar anderen. 

Je weet dat je een veel leukere vrouw, vriendin en moeder bent als je lekker in je vel zit. Je gelooft wel dat je dit kan bereiken, alleen lukt het je op dit moment niet zelf. Je zou er wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Het HSP en leefstijl traject is speciaal ontwikkeld voor hoogsensitieve vrouwen die willen leren om beter voor zichzelf te zorgen, op een manier die bij hun past. Je moet het zelf doen, maar je hoeft het zeker niet alleen te doen.

Herken je jezelf in de volgende punten?

 • Je houdt heel veel rekening met een ander en weet precies wat de ander nodig heeft. Het resultaat hiervan is dat je jezelf bent kwijtgeraakt. Je vindt het moeilijk om in te schatten: hé wat heb ik nu zelf eigenlijk nodig?
 • Soms lukt het om wel voor jezelf te kiezen. Maar vervolgens ben je op de achtergrond aan het denken: is dit wel de juiste keuze? Doe ik hier wel goed aan? Je kan het niet van je afzetten.
 • Je hebt als kind al geleerd om te pleasen en vooral niet moeilijk te doen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
 • Je bent al langere tijd heel moe en zit gewoon niet lekker in je vel. Je moet in het weekend echt bijtanken om de week daarop vol te kunnen houden.
 • Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven. Collega’s en mensen in je omgeving gaan er vaak overheen. Misschien weet je niet eens waar je grenzen liggen. Hoe kan je nou echt leren om je grenzen te bewaken en dan toch nog op alle fronten te voldoen? Daar ben je echt zoekende naar.

“My mission in life is not merely to survive but to thrive.”

Maya Angelou

Hoe fijn zou het zijn als je een balans hebt gevonden tussen je werk en privé? Dat je je hoogsensitiviteit als kracht kan inzetten en ook weet wanneer je bij jezelf moet blijven. Zodat je op je vrije dag energie hebt om wat leuks te doen.

Ik gun het je dat je gedurende de dag momenten voor jezelf neemt, zodat je niet de hele dag doorgaat met werken en vreselijk moe bent aan het einde van de dag. Dat je tijd hebt, maar vooral neemt voor een koffiemomentje of een lunchwandeling, zonder dat je je daar schuldig over voelt.

De kracht van je hoogsensitiviteit is juist dat je je goed kan inleven in een ander en vaak weet wat er nodig is in een situatie. Maar je valkuil is dat je daardoor vaak vergeet om jezelf af te vragen wat jij nodig hebt.

In het coachtraject leer je om je meer bezig te houden met wat jij nodig hebt in plaats van hoe gaat het met de ander. Dat voelt misschien egoïstisch maar dat is het helemaal niet. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet goed voor een ander zorgen.

Een groot deel van mijn klanten heeft, net als ik, een burn-out gehad. Dan weet je hoe belangrijk het is om naar je lichaam te luisteren en soms gewoon nee te zeggen. Maar het blijft toch lastig, want je wilt het graag goed doen en anderen niet teleurstellen.

We gaan er samen aan werken hoe je op jouw manier je grenzen aan kan geven. Zodat je je leven op jouw voorwaarden kunt inrichten en daardoor steeds meer trouw bent aan jezelf. Het resultaat is dat je je hoogsensitiviteit juist als kracht voor jezelf kunt inzetten en daardoor meer balans, rust en energie ervaart in je leven.

Weet dat het niet zo gek is dat je het als HSP’er moeilijk vindt om voor jezelf te kiezen. Je wilt graag een goede moeder, een lieve partner en een attente vriendin zijn. Je hebt al deze mooie eigenschappen dus al in je zitten. Je moet ze alleen nog leren in te zetten voor jezelf. Dat is waar ik je bij kan helpen.

Wie ben ik?

Ik ben Lysanne, moeder van Evy en getrouwd met Remco. Naast moeder en partner ben ik ook nog ondernemer, vriendin, dochter, zus, collega, kleindochter. Als leefstijlcoach richt ik mij specifiek op hoogsensitieve vrouwen.

Maar zo is het niet altijd geweest. In 2016 raakte ik burn-out. Ik had een goed betaalde baan, veel vriendinnen, een fijne plek om te wonen en ik was niet gelukkig. Daar zat ik dan. Thuis.

Ik was een kameleon geworden. Ik had mij aangepast aan mijn omgeving. Ik voelde namelijk precies aan wat anderen nodig hadden en wat er van mij verwacht werd. Wat ik zelf wilde, daar was ik niet mee bezig.

Ik wilde alles graag goed doen. Als ik ’s avonds moe thuiskwam van een lange werkdag, belandde ik op de bank met een pak koekjes of een reep chocolade. Ik wist wel dat dat niet écht hielp, maar ik had ook geen energie om te gaan sporten of wandelen.

Ik was vergeten dat er aan mijn hoofd ook een lichaam vast zat. Een lichaam wat mij al een hele tijd probeerde te waarschuwen. Een lichaam wat allemaal signalen aangaf, maar waar ik niet naar luisterde. Mijn lichaam vond ik vooral lastig, want daardoor kon ik niet doen wat ik wilde. Gewoon doorgaan. Nog een paracetamol zodat ik geen last had van mijn hoofdpijn en van de pijn in mijn nek en schouders.

Nadat ik een boek over hoogsensitiviteit las, regende het kwartjes. Dit boek was over mij geschreven. Ineens ging ik mezelf beter begrijpen.

Het is mijn missie om hoogsensitieve vrouwen te leren beter voor zichzelf te zorgen. Ik geloof dat het voor iedereen belangrijk is om gezond te leven en voor HSP’ers heeft het nog meer impact.

Waar gaan we mee aan de slag?

In 3 maanden tijd leer je om van je hoogsensitiviteit je kracht te maken. We gaan samen aan de slag met jouw doelen, zodat jij weer lekker in je velt zit. Daardoor kan je keuzes maken die écht bij jou passen.

Zelfzorg is de basis en dat staat centraal in het traject. Leren om goed voor je lichaam te zorgen zodat er weer een gezonde balans ontstaat.

Wat krijg je in het HSP & Leefstijl traject:

3 maanden persoonlijke 1-op-1 coaching van mij
5 x 1-op-1 coachgesprekken van 60 minuten in mijn praktijk in Oosthuizen of online (1 keer per 3 weken)
De training: In 10 stappen voor jezelf kiezen, t.w.v. 67,-
Opdrachten op jouw situatie afgestemd, om zelf mee aan de slag te gaan en jezelf uit te dagen
3 maanden lang tussentijds contact via Whatsapp

Wat mijn coaching uniek maakt:

 • Persoonlijke aandacht. Het coachtraject is geen one size fits all. Daar geloof ik niet in. Iedereen is anders en heeft iets anders nodig. Jij staat centraal, het gaat om jou en wat jij nodig hebt.
 • Praktisch. Je krijgt meerdere opdracht waar je zelf mee aan de slag kunt tussen de gesprekken door. De opdrachten zijn vooral heel praktisch zodat je echt handvatten krijgt. Als je ergens niet uitkomt kan je mij altijd een berichtje sturen zodat ik je verder kan helpen.
 • Eenvoud. Je hoeft geen ingewikkelde dingen te doen. Juist je gezond verstand gebruiken en doen wat goed voelt.
 • Focus op de lange termijn. Een gezonde leefstijl is geen quick fix, er bestaan geen magische oplossingen. Je gaat met jezelf aan de slag en krijgt hierdoor tools aangereikt waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Na het traject:

 • Kom je na een werkdag niet compleet leeg thuis omdat je collega’s al je energie hebben leeggezogen, maar weet jij hoe je je energie in balans kunt houden
 • Hoef je niet meer het hele weekend bij te komen, maar heb je genoeg energie om in het weekend juist leuke dingen te doen
 • Durf je vaker nee te zeggen, zonder dat je je daar schuldig over voelt
 • Kan je dichterbij jezelf blijven en keuzes maken die voor jou goed voelen
 • Heb je vertrouwen gekregen in jezelf om je grenzen aan te geven.
 • Durf je je vaker uit te spreken en je mening te geven
 • Zit je beter in je vel, zodat je makkelijker kan omgaan met de uitdagingen in je leven

Je hebt altijd een keuze:
Je kan ervoor kiezen om niks te doen en gewoon verder te gaan met je leven. Maar als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg… Dan zit je over 6 maanden nog steeds met het gevoel dat dit niet alles is wat het moet zijn. Dat 90% van je energie naar je werk en anderen gaat en er maar 10% overblijft voor jou. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Je kan er ook voor kiezen om jezelf nu écht in de spiegel aan te kijken en besluiten om het anders te doen. Het coachtraject is voor vrouwen die serieuze stappen willen zetten en bereid zijn om voor zichzelf te kiezen en actie te ondernemen. Zodat je hoogsensitiviteit geen last meer is, maar juist je kracht.

Dit is wat je krijgt:

3 maanden persoonlijke 1-op-1 coaching van mij
5 x 1-op-1 coachgesprekken van 60 minuten in mijn praktijk in Oosthuizen of online (1 keer per 3 weken)
De training: In 10 stappen voor jezelf kiezen, t.w.v. 67,-
Opdrachten op jouw situatie afgestemd, om zelf mee aan de slag te gaan en jezelf uit te dagen
3 maanden lang tussentijds contact via Whatsapp

De investering is697euro