Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Lysanne, moeder van Evy en getrouwd met Remco. Naast moeder en partner ben ik ook nog ondernemer, vriendin, dochter, zus, collega en kleindochter. Als leefstijlcoach richt ik mij specifiek op hoogsensitieve vrouwen.

Maar zo is het niet altijd geweest. In 2016 raakte ik in een burn-out. Ik had een goed betaalde baan, veel vriendinnen, een fijne plek om te wonen, genoeg spaargeld op de bank en ik was niet gelukkig. Daar zat ik dan. Thuis.

Ik was een kameleon geworden. Had mij aangepast aan mijn omgeving. Ik voelde namelijk precies aan wat anderen nodig hadden en wat er van mij verwacht werd. Wat ik zelf wilde, daar was ik niet mee bezig. Ondanks dat ik mijn werk niet super leuk vond, wilde ik het wel graag goed doen. Als ik ’s avonds moe thuiskwam van een lange werkdag, belandde ik op de bank met een pak koekjes of een reep chocolade. Ik wist wel dat dat niet écht hielp, maar ik had ook geen energie om te gaan sporten of wandelen.

Ik was vergeten dat er aan mijn hoofd ook een lichaam vast zat. Een lichaam wat mij al een hele tijd probeerde te waarschuwen. Een lichaam wat allemaal signalen aangaf, maar waar ik niet naar luisterde. Wat ik vooral lastig vond, want daardoor kon ik niet doen wat ik wilde. Gewoon doorgaan. Nog een paracetamol zodat ik geen last had van mijn hoofdpijn en van de pijn in mijn nek en schouders.

Nu ik met een burn-out thuis zat had ik alle tijd om te doen wat ik leuk vond. Ik had alleen geen idee wat ik leuk vond. Eigenlijk had ik überhaupt geen idee wie ik was.

Ik las boeken over mindfulness en hoorde van iemand dat wandelen altijd goed is. Uren wandelde ik buiten, weer of geen weer. En beetje bij beetje ging ik mij beter voelen. Ik at minder koekjes en chocolade en voelde hoeveel effect het had als ik wel een keer suiker at. De energieboost, maar vooral ook de dip daarna. Tijdens een mindfulness cursus leerde ik om te mediteren en mij meer te focussen op het NU. Niet bezig zijn met wat is geweest of wat ik allemaal nog moet doen. Bewust genieten van de natuur.

Ik had nog nooit van het woord hoogsensitiviteit gehoord, maar toen ik er een boek over las, regende het kwartjes. Dit boek was over mij geschreven. Ineens ging ik mezelf beter begrijpen.

 • Hoe het komt dat ik hangry word als ik niet op tijd eet.
 • Waarom ik altijd zo graag wil wandelen en in de natuur wil zijn.
 • Dat ik mij niet zo op mijn plek voel in grote groepen, maar het liefste met één vriendin of een klein groepje afspreek.
 • Dat ik niet goed ben in kletsen over koetjes en kalfjes en juist altijd de diepgang opzoek.

Het was tijd om uit te zoeken wat bij mij paste en waar ik blij van werd. Na lang wikken en wegen besloot ik een opleiding tot coach te gaan volgen. Op mijn werk kwam namelijk iedereen naar mij toe om zijn of haar hart te luchten. Veel collega’s vertrouwden mij hun geheimen toe.

De opleiding vond ik super interessant en ik merkte dat het coachen goed bij mij paste. Luisteren en vragen stellen is iets wat bij mij vanzelf gaat. Hierna kwam een opleiding tot Leefstijlcoach op mijn pad en ik voelde meteen dat het klopte. Hierin kwam mijn kennis over voeding, mijn plezier voor sport en bewegen en mijn eigen ervaring met stress (RSI en burn-out) samen. Dit moest ik gaan doen. Dit was precies wat ik leuk vond en waar ik anderen graag mee wilde helpen.

“My mission in life is not merely to survive but to thrive.”

Maya Angelou

Nu ik moeder ben is het weer een hele nieuwe uitdaging om een goede balans te vinden. Mijn werk, tijd voor mijn gezin en vriendinnen en ook nog tijd voor mezelf. Waarschijnlijk wel herkenbaar dat het best lastig en veel is allemaal.

Ik heb geleerd hoe je van je hoogsensitiviteit juist je kracht kan maken. Het is mijn missie om hoogsensitieve vrouwen te leren beter voor zichzelf te zorgen. Ik geloof dat het voor iedereen belangrijk is om gezond te leven en voor HSP’ers heeft het nog meer impact.

Inmiddels werk ik volledig als zelfstandig leefstijlcoach. Het was een spannende stap om ontslag te nemen van mijn vaste baan, maar ik heb ervoor gekozen om mijn hart te volgen. Een stap waar ik nog geen dag spijt van heb gehad. Ik koos namelijk voor mezelf! Dat gun ik jou ook!

Ik vind het ontzettend belangrijk en ook heel erg leuk om mezelf uit te dagen en elke dag te blijven leren. Zo heb ik de afgelopen jaren flink wat opleidingen en trainingen gevolgd om mijn kennis uit te breiden. Daarnaast heb ik veel verschillende boeken gelezen.

 • 2010: HBO Voeding en Dietethiek
 • 2017: Mindfulness training MBSR
 • 2017: Stilte retraite
 • 2018: Coachingsopleiding ICM
 • 2020: Post HBO Leefstijlcoach opleiding
 • 2020: Coaching op Leefstijl training
 • 2022: Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige

Al deze kennis zet ik in mijn coachtrajecten in. Ik vind het belangrijk dat het vooral praktisch is en geen zweverig gedoe. Dat je echt handvatten krijgt waar je zelf mee aan de slag kunt.

Ik mijn 1-op-1 coachtraject help ik hoogsensitieve vrouwen om goed voor zichzelf te zorgen en daardoor écht voor zichzelf te kiezen.

“Feel the fear and do it anyway”

Susan Jeffers


Wist je dat…

 • Ik gek ben op chocolade, en vooral die oranje reep met karamel zeezout
 • Ik heel slecht ben in het onthouden van feitjes. Aan mij heb je echt niks met een pubquiz.
 • Ik gek ben op reizen. Ik ben veel in Azië geweest, zoals Thailand, Cambodja, Vietnam, Sri Lanka. Maar ook dichterbij wordt ik erg blij van reizen. Zo hebben we als gezin ook een hele mooie reis met een camper door Frankrijk gemaakt.
 • Mijn oma heel belangrijk voor mij is. Zij heeft vroeger altijd op ons gepast en ook nu ga ik nog wekelijks bij haar op bezoek. Zij is een ontzettend sterke vrouw en is echt mijn inspiratiebron.

Genoeg over mij

Inmiddels weet je een stuk meer over mij, het is een heel opstel geworden. Maar ik ben ook heel nieuwsgierig naar jou. Wie ben jij? Wat betekent hooggevoeligheid voor jou? Waarom lukt het jou nog niet om gezond te leven en écht voor jezelf te kiezen?

Vertel mij wat je uitdagingen zijn en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.